saunasaurus%20by%20itu.jpg-me

Sau­na­Sau­rus

"Vaikka Sau­na­Sau­rus ei kovin iso olekaan vain 11 grammaa ja pituutta mak­si­mis­saan 27 senttiä niin paljon hän on ai­kai­sek­si saanut, ja hyvä niin. "

Olin kesäkuun 2019 toisena viikonloppuna Porissa Huopafestareilla ja siellä sain ihanalta kanssa myyjältä Ingridiltä munakotelon, jossa oletin olevan hänen tilaltaan kananmunia. Kiitos. Kotelon laitoin kassiin, jossa oli ns. muistiinpanot ja kassa. Festareilta saavuttuani siirsin tavarat luovimon puotiin, mutta en jaksanut purkaa kasseja. 


Maanantaina 10. kesäkuuta, siteen kävin pelastamassa myös munat.... en kyllä olisi arvannut, että mitä sieltä sitten kuoriutui, jos en omin silmin olisi nähnyt. Mokoma meinasi luikkia karkuun, mutta kesyyntyi sitten ja osoittautui aika viehkeäksi kaveriksi.


Hän esittäytyi SaunaSaurukseksi ja kertoi olevansa hyvin hyvin vanhaa lajia. Ihan tarkkaa ajankohtaa kukaan ei tiedä ainoastaan sen, että silloin elettiin kiinalaisen horoskoopin mukaan Lohikäärmeen vuotta. No sehän sopii. Tosin ilkeät juorut ovat väittäneet, että olisi vain pelkkä Käärmeen vuosi ollut kyseessä, mutta me emme usko ilkeisiin juoruihin.


SaunaSauruksen ruokaa ovat koivun lehdet, sellaiset sopivasti saunan löylyissä vihdassa muhineet. Tästä kielii koivunlehteä mukaileva poimutus selässä, sekä väri. Tosin värien puolesta saattaa esiintyä eriversioita. Koivunlehtiä he eivät onneksi tarvitse paljon, mutta aina silloin tällöin ehkä lehti/miljoonaa vuotta kohti. Nielu on purppura, syy on historian aikana muutamien ahneiden SaunaSaurusten. He eivät malttaneet odottaa koivunlehtien jäähtymistä, ja niinpä polttivat kitusensa. Hampaita heillä ei ole, eikä ole ollutkaan.


SaunaSaurus kulkee mulla olalla mukana, kun olen ns. myyntihommissa tai yritystoimintaani liittyvissä jutuissa. Ensimmäinen pesti oli olla matkassa juhannuksena, kun olin Pop Uppailemassa Siuron Lähikaupalla kaikki kolme juhannuspäivää. Jo eka päivä uuvutti hänet niin ettei hän nukahti, enkä raaskinut herättää häntä Juhannussaunaan. No siitähän hän harmistui sen verran ettei 27. heinäkuutakaan olleen Saunapäivän löylyihinkään suostunut, mutta sitten joulu mursi kaipuun saunaan ja näin saunottiin joululöylyt. Tosin sekään ei ihan mutkitta mennyt. SaunaSaurus vaati itselleen saunahattua. Vaikka selitin että hän niin kuin itseasiassa on saunahattu, niin ei - ei auttanut. Onneksi löytyi sydämen muotoinen käsin huovuttamani pussukka, jonne hän pääsi käpertymään ja saunoi tyytyväisenä.


SaunaSaurus on minun kolmas käteni, tai oikeastaan lisäaivo. Hän on kova komentamaan, tosin sen hän tekee lempeästi. Esimerkkinä kerrottakoon, että ensi töikseen hän kannatti mm. neulomiani säärystimiä, pipoja saunan lauteille ja esitti minulle kysymyksen ”Sopivatko nuo sinun mielestäsi saunan lauteille? Rehellisyyden nimissä piti todeta, että ei. Niinpä siitä se sitten lähti ”nolot hinnat” kyseisille tuotteille.


Eikä tässä vielä kaikki. Olin kutsunut ”kivijalkakauppaani” Luovimon puodiksi, mutta SaunaSauruksen myötä siitä tuli sitten ”pieni Saunahattukauppa Koivukujalla”. Lisäksi kun SaunaSaurus lähestyi puolen vuoden ikää joulukuun alkupuolella, uusin vielä toistamiseen samaisen vuoden aikana kotisivuni. Nyt ne miellyttävät myös häntä.


Vaikka SaunaSaurus ei kovin iso olekaan vain 11 grammaa ja pituutta maksimissaan 27 senttiä niin paljon hän on aikaiseksi saanut, ja hyvä niin. Tuon ihanan SaunaSaurus huopahahmon ohjastuksella tästä on hyvä jatkaa.


23. lokakuuta 2020 vain pari päivää ennen by itu 10-vuotissynttäreitä SaunaSaurus avasi intagramiin oman saunahattukoulun. Siellä hän kertoo saunahatuista ja yleensä saunatekstiileistä. 

by itu - sau­na­hat­tu­kaup­pa.fi

Koivukuja 15

38460 Sastamala


040 - 37 151 30

byitu.fi(@)byitu.fi

byitu.fi

saunahattukauppa.fi

saunahattu.info

2369855-2


Copyright & layout (c) by itu 2022

Au­kio­loa­jat

Ennakkoon sopimalla koska:

Saunahattukauppa toimii kotini yhteydessä, noin kaksi saman seurueen henkilöä kerralla (kyseessä pieni Saunahattukauppa n. 10 m²)